2011/03/29

satu persatu...... tu dia.....


what up . .. what up.....
haha..
mulai hari ni.. aku nak citer sorang2 plk alkisah student2 kesayangan aku nih..
huhu ~~~

Jom kita TERJAH...
kita bukak pintu kelas bdak 2 SATRIA..
bagi yg suka bca.. b4 nih aku bnyak kali gak duk cerita story mory pasal anak2 aku nih..
hehe...
tp kali nih aku nak cerita sorang sorang...

ROSHAM... nama dia nih rosham.... mula2 aku masuk, aku sokmo lah sebut nama dia. ""rosham Nor""...
senang nak ingat...
budak ni pandai baca...
tp kadang2 tu malas nak eja..
kalu pekataan baru tu, bila suruh eja..
mls lah dia nak eja..
ish2...
Matematik plk ?? ermm.. agak lemah.. tp x per.. dia msti boleh kalu dibentuk lagi....






ROSLAN @ dasong...
budak ni dgn abang2 dia.. muka macam copy paste...
memang sebijik...
dasong ni agak pandailah dlm kls.. boleh mngeja sikit2...
abang dia thun 6 (royzan).. n thun 5(rozal).. yg thun 5 tu aku ajar , tp abg dia yg thun 5 ni kecik je..
muka dah lah sama cm dia.. pendek plk tu.. mcm kembar pun ada...
yg thun 6 tu, bdn besar.. tp kuat nangis... manja... ish2...




ZAMRI .. ni sorang lagi...
diorang ni ber4 mmng BFF.. besfrend forever....
tp kadang2 eh bukan kadang2.. selalu buat aku marah...
selalu nak buat aku membebel tiap2 pagi..
dia ni ketua kelas....
zamri ada kakak..
nora thun 4
suhara thun3
n adik sabri tahun1..
kira semua aku ajar kls adik beradik nih...







AZLAN @ geng
geng2.. bila pangil mesti senyum n buat muka...
geram gak tngok dia.. mana x nya.. kalu panggil buat muka...
dia ni kurang sikit berbanding dgn kawan2 dia ....
kalu di tanya pun, slow je nak jawab...
pastu mcm biasa.. buat muka...
aishhhh ~~~








DAWIS... comel budaknya.. bulu mata lentik..
aku asyik kata kat dia..
""kamu ni dawis, macam budak kecik lah !!!""
pstu mesti aku terpikir.. dia ni mmng budak kecik pun..
ishhh....
abg dawis FAZAL thun 5 sekelas dgn rizal...
kira sekolah ni penuh adik beradik je...
senng nak ingat n tau..




HAYATI.. oo hayati... budak pempuan ni duk asrama skli dgn geng2 laki...
kadang2 sngat diam.. tp bila duk skli dgn geng2 dia yg besfred forever tu..
kecoh lah plk.. ish2.. kanak2 btol lah...




ni adalah student aku kls 2 SATRIA...
kelas kedua dari tahun dua kelas yg sememangnya hanya ada 2 kelas je..
cikgu2 kadang2 mls nak masuk kelas ni.. biasala.. klas akhir..
tp aku suka masuk kls ni..
diorng ni student aku....
skrng comot2 semua..
x dpat aku bayang kan mcm mna 4 thun akan dtng.
diorng akn membesar depan mata aku..
mesti kelakar.. sbb dri thun 2 smpai lah dah nak ambik UPSR..
tu pun kalu ada rezeki di sini lagi...












2011/03/24

sebulan lebih...

sebulan lebih sudah ....
erk.....(a p a d i a y e k )
aku nye tempoh posting nih....
erm,... sudah lama...
tp baru je sebulan lebih...
rasanye keadaan sekarang dah bertambah baik....
aku boleh mula sesuai dgn persekitaran ini...
GURU GURU ...semua baik2...
KAKITANGAN semua nye mesra...
MURID MURID semakin dapat menyesuaikan diri dgn kaum TEMUAn...

GAJI
^
^
^
^
^
^
^
^

bila yek gaji?
bapebanyak?
yang pasti hutang ku banyak...
hahaha

elaun umahku macam mna???
hahaha



2011/03/17

selesai sudah... PICC - konvokesyen PISMP


alhamdullillah....
akhirnya penantian 5 tahun setengah aku balajar kat maktab dah selesai..
kira2 konfem selesai..
dapat jugak terima Ijazah sarjana muda perguruan dengan kepujian di dalam dewan PICC...
hahhaha ~~ amin ~~
so pasni xyah nak pikir hal konvo dah..
so terus concentrate hal SPP n hal sekolah plk...
bnyak jugak hal yang perlu aku pikirkan pas ni...

2011/03/13

amanda - SESAAT INI


sesaat ini aku menyedari
namun hatiku masih menyayangi
masihkah engkau menyintai diriku...
tetapi aku kau kecewakan

didalam hati aku terluka
masih terasa kepedihannya
terima kasih ku ucapkan
selama ini ohh kekasihku

tak guna kau rayu pada diriku
tak guna kau pinta simpati dariku
janganlah kau seksa diriku ini
usah diharapkan cinta dariku

mengalir lagi airmataku
perpisahan untuk selamanya
selamat tinggal aku ucapkan
padamu kasih yang ku cintai

tak guna kau rayu pada diriku
tak guna kau pinta simpati dariku
janganlah kau seksa diriku ini
usah diharapkan cinta dariku

mengalir lagi airmataku
perpisahan untuk selamanya
selamat tinggal aku ucapkan
padamu kasih yang ku cintai

sesaat ini aku menyedari
namun hatiku masih menyayangi
masihkah engkau menyintai diriku
tetapi aku kau kecewakan


http://www.youtube.com/watch?v=lUvfTlqbS4s&feature=related

ni lagu dia kat youtube.. xleh nak upload.. berat..
ahaks~~

MENTOR ---- tunjuk ajarku sifu ~~

jom lepak di depan tv setiap hujung mnggu (AHAD) bersama mentor....
ahaks..

siapa yang anda rsa akan menng?? ermmm...
sumer cam best2...
hensem2 n cun2...



MALANG berbau atau tidak berbau....

hahha.. apa punya tajuk lah...
tapi memng x berbau n x dapat dihidu....
td kuar... ingat nak tukar bateri jam.. tp rupanya2 jam tu memang dah rosak...
so g lah beli cari JAM baru...
cari punya cari punya cari...
pastu dapat lah jumpa..
bila dah beli n bayar..
aku pula duk mengedik nak belek2...
bila kuar je dri kedai jam tu...
pummm... jatuh.. habis pecah cover depan jam tu..

aduhaiiii~~~

memng malang... muka selamba je ambik n bla dri kedai tu... ish2.....
huhu..tp jarumnnya still leh jalan....
moral value of the story :: ntah lah.. hati2 di jalan raya~~




esok nak ke KL... aku KONVO...
tp aku rsa cm xdek pape perasaan..
orang lain cm hepy je nak convo..
aku... ??? biasa2 je..
baju pun xbuat...
kasut pun pakai kasut g sekolah....
tudung putih yg telah ditetapkan syarat pun, tudung lama...
x warna putih dah kot...
jadi kelabu.. hahhaa
ni pun x mngemas lgi nih...
mls2.. mls2...mls2..

alamak...... tdi g msk chip.. pastu mak tanya soklan yang sma....
ish...
sangta benci bila terpaksa menjawab soalan "itu"
apsllah sepupu2 aku semua dh mengatai nak nikah...
tempiasnya aku gak yang kene... hai ya.....
huhu ~~~





2011/03/11

apa itu CINTA

ok lah... kita kembali ke mood jiwang yang x berapa nak jiwang nih....
Ermm...
di sebabkan aku sngat daif hal2 cintan2 ni...
maka aku x tau apa yang kaum adam pikir untuk bercinta ini.
bagi aku, biarlah percintaan yang di bina itu kekal abadi hingga ke akhir hayat...
bukan bercinta hanya untuk test test power lah...
dalam cubaan memilih lah...
suka suka lah..
dan banyak lagik..

bagi aku, biarlah percintaan yang terjalin dalam jiwa aku ini berkekalan...
hingga bila2.. dan bukan hanya sekerat jalan
so aku x tau apa yang sebenar sesetngah orang pikir kan...

sebab aku bkan lah pembaca pikiran orang...
aku ni hanya insan biasa yang mudah jatuh hati..
tp nak mencari orang yang jatuh hati pada aku tu susah lah plk...
kadang2 mls nak pikir hal ni...
Tp desakan mak ayah pun kene pikir jgk..
huhu




2011/03/10

TAHNIAH - NAIB johan...

Walaupun line internet yg sngat2 lembab di sini..
Tp aku nak post gak entry dlm minggu ni…
Minggu ni situasi di KARAk sngat BZ..
Dalam minggu ni jugak aku dah masuk 2 buah kampong..
Pergi menghantar budak dan mengambil budak asrama..
ikut sama turun padang bersama en Z n kak I & kak F..
Best jugak dpt ikut sama.. buat pengalaman di kampung2..

Nasib baik dan terima kasih banya2 pada kakak2 n abang yang sudi membawa aku jalan2 sekitar karak dan bentong….
Tahniah jugak pada pemain bola baling perempuan..LELAKI & PEREMPUAN..
Yang menang naib johan bagi kategori bawah 12 tahun…
Haha… lawak betul korang….
Dari 1st time main kat padang.. time traning..
aku memang dari awal jadi penyokong team laki..
maklumlah.. 3 hari berturut2 team laki kene belasah dgn team perempuan…
Buat malu je.. tp last2.. korang sama level.. 2 2 naib johan…

TAHNIAH yek buat korang.. so dpt gak aku mkn KFC free
walaupun aku bukan coach utk pasukan tu..
Sekadar lepak2 hari2 kat padang jer…
tengok2 budak2 main.. kacau2 budak..
tu memang keje aku.. hahhaa
Perlawanan yang diadakan di SMK SERTIK, membolehkan aku jalan2 di sna..
jumpa plk teman yg sma2 daftar kat BTP.. Fatin..

Terima KASIH buat cikgu2 dan anak2 semua…
hehe... lepas ni bljar elok2 plk tau... dah2 lah sukan..
kita pulun utk UPSR plk k...
haha~~
cikgu x ajar budak drjah 6.. tapi cikgu ni tetap penyokong n pengacau setia budak2 tahun 6 ..
hahha ~~

2011/03/05

Hafiz - AWAN NANO ~~

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu


Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

karoke...

haha.. hari ni best2...
bestt2..
huhu ~~
tngok budak2 main bola baling.
pagi..petang...
malam pulak berkaroke bersama2 anak2 sekolah ni....
makin dekat untuk aku menjiwai mereka...
itu yang aku harapkan..
huhu ~~
haha....
sekarang tngh melayan budak2 karoke...
hahaha...
lawak2...
memang kelakar n the best time ni...
aku tngok jelas terpacar kegembiraan anak2 ni...
mereka sangat enjoyy...
hehe.....
aku pun enjoy sekali...
mengisi masa lapang.. yg x baper lapang nih...
huuhuhu ~~~


2011/03/01

KATAKAN ...x kata pape...


ermmmm....

dah masuk status baru (sambil buat muka dan tanda tanya)
dr seorng murid ke pelajar ke siswazah ke guru.......

dari seorang bayi....

pastu sekolah tadika KEMAS TAMAN TAS 2 tahun

ke murid sekolah rendah... SK Batu Lapan ( SK Fakeh Abdul Samad) + S(A) Rakyat Ashharif

ke murid sekolah menengah.. SMK (A) Al-Ihsan ~~ SMK Pandan...

ke pelajar maktab... IPG Kampus Sultan Abdul Halim

tetiba sekarang dah menjadi guru tetap di sebuah sekolah....


ermmm... tapikan... aku terpaksa menjawab soalan yang memang dari azali aku nak menjawabnya....
sangat menjengkelkan bila aku terpaksa menjawab soalan yang sma berulang kali...
hahhahha...

soalan apa yek ???

tepuk dada tnya lah kepala.....

huhu ~~~

tutorial _ sekali lagi hanya di 2 SATRIA




hahaa..
kesian budak2 ni jadi bahan post entry aku....
xper2.. diaorang ni akan aku ingat sampai bila2
selagi akaun TEROWONG ILUSI ini x di hack o x di apa2 kan oleh
penjenayah cyber... ahaks~~~~

hari tu aku ada upload sesi pengajaran dan pembelajaran semasa di kelas 2 SATRIA..
tp time tu hanya dengar suara jer..
oleh hal yang demikian....
kita up sikit....
kita upload sekali dngan gambar...
hahhahha ~~~

video

alang-alang menyelup pekasam....
biar sampai ke pangkal lengan...
so ni aku upload sekali pic2 comey anak2 murid tersayang aku nih...
hehhehee ~~ insyaAlllah, dan kot aku tngok diorng sampai besar ke sekolah menengah...
(maknanya di sini, lama lagi lah aku kat sek ni..)
hahhahaa ~~~

jeng2.....
pic2 student yang comey..
cikgu???? ermmm.. no komen...
^
^
^
^


^
^
^
^


^
^
^



^
^
^
^
^
^



* tdi jumpa kak kerani.... tanya psal GAJI....
ermm... gaji aku bulan 4.. lama kot...
bulan 4 tu awal ke tngh ke akhir????
huhuhu ~~~
pastu dia kata gini..

"saida.... awak ni cepat burn lah...."
"hari tu mula daftr cerah sikit saya tngok.."
"ni cepat yek burn..."

dalam hati aku... aiii.. aku ni mmng ke gelap dri awal....
mna ada cerahnya..
bila pulak tang cerahnya....
macam mna lah konvo nnti kan.....
hai ya.....
ahaks~~~....