2011/02/26

Office saya....

ermmm...
rindu sekolah ker???
haha..

hari ni nak post pasal sekolah@ office tempat aku bekerja..
hahhaa....
sekolah yang menyimpan seribuuuuu suka dan duka...
aummm...
i like my school now..

nak tau sekolah saya kat mna???
jeng2...

^
^
^
^

^
^
^
^
^


^
^
^



^
^
^






BERUSAHA
BERJAYA
BERDIKARI

2011/02/25

baju free sapa x nak .....

wargh2...
x sampai sebulan aku daftar kan diri kat sekolah ni..
aku dah dapat 2 helai baju...
best2..
macam best je bila dapat 2 baju free ni...
hahhaa..

1) baju koperat ~~




















2) baju ala2 jersi untuk hari sukan tahunan...


















bila ditanya.. sekolah biayai..
kalu sekolah lain, aku x tau lah...
tp sekolah ni free..
hahhahha ~~

agak2.. bulan depan ada bju free lagi x??
boleh buat koleksi ni...
best2...

**mentang2 barang free.. mesti lah best kan..
muahahhaahha ~~

HARI SUKAN tahunan sekolah saya~~


24hb 2 . 2011 bersamaan hari KHAMIS
bermulalah sukan tahunan untuk sekolah saya...
hhaha

JAWATAN : guru untuk umah BIRU..
kebetulan warna feveret...
pengatur cara bahagian hadiah murid..




Umah MERAH


Umah Kuning..


Umah Biru ~~~


Umah Hijau ....


walaupun umah biru kalah.. huhuhu
tapi bagi acara perbarisan kami JUARA...
huhu...
eksosori semuanya barang ekonomi.. jimat2..
usaha ckgu jahit line seluar..
semua menampakkan hasilnya..
hahhaa ~~~
maskot doremon.. sngat comey.. (^-^)
haha..
adik dawis - tahun 2 yang pakai...



hadiah pusingan dan trofi pusingan untuk juara perbarisan.. hehhehhehe
apa yang penting.. BIRU juara...


inilah gambar turutan pemenang bagi carta pemenang umah sukan..
KUNING..
HIJAU..
MERAH...


dan akhir sekali BIRU...
huhu..
xper2.. cuba lagi.. huahuahuahua..



pic2 x sempat nak snap banyak.. sebab time sukan ni aku sngat BZ..
bukan senang rupanya tugas yang diberikan..
menyebabkan aku kene berlari2 mncari pemenng..
tatkala murid yang xseuka duduk diam,
dan x paham bila di beri arahan..
haaaha..
mujur ada ckgu2 lain yang membantu,...
maka masalah dapat di atasi...
ermm.. mula2 agak kelam kabut jugak..
GB dan jeling2..
aku terpaksa buat muka x bersalah ...
ahhahhahhaa...

Seperti biasa... aku yang single ni terpaksa menyempurnakan
acara pertandingan 4X50 m yang diadakan untuk bertanding dengan ibu bapa..
jadi aku salah seorang wakil sekolah bersama 3 cikgu2 yang lain, yang terpaksa berlari...
hahhahaa...

akhrinya... kontigen sekolah menang...
apa lagi...
hip hip hoooray lah..
huahuahuahua...

sangat2 best dapat menyertai hari sukan sekolah ini...
saya gembira..
(senyum lebar dengan muka yang burn)
huhuhu


** sampai hari ni kaki peha betis still sakit sebab berlari..
hahaha..
nampak sngat dah lama x sukan...
huhu ~~












2011/02/22

TUTORIAL senamrobik @ tarian POM2..

jom semua kita saksikan latihan tarian senamrobik dan Tarian pom2...
yang dilaksanakan pada waktu malam...
hahhaa...

video ni diambil semasa latihan malam...
nak ambik gak video sebab kalu nak tunggu HARI sukan yang sebenar,
confom lah xleh nak take video...
huhu ~~

bukan aku yang ajar..
aku tukang tngok dari belakang je...
ada cikgu yang hebat yang ngajar
senamrobik
Tarian Pom2
pelbagai jenis tarian lah...
hehe..

maybe suatu hari nnti aku plk yeng kene didik diorng ni..
sekarang ni cikgu2 cni suh aku tngok je dulu..
nnti lama2 baru aku plk yg take over..
tp kalu diikutkan hati, xper pun xpe...
lagi suka jadi pemerhati!!!




Sekian.. pic + vieo yang senget benget..
esok nak g bawak kamera ke padang
nak snap latihan perbarisan..
time SUkan betul2..
konfom BZ nye.. huhu

Sekian dari sy dari KARAK!!

TERAPI yang sngat baik...

hahaha...

Minggu ke7 ke ke 8 persekolahan...
adalah Minggu berada di Padang..
di tengah2 padang yang panas terik...
aummmm...
hahhaha...

maka itu adalah terapi yang paling baik untuk kulit aku nih..
huhuhu ~~

sangat2 terpaksa berada di tengah padang...
macm tdi, terpaksa mnjaga dan mengambil markah untuk acara lompat tinggi...
maka, lompat tinggi pun memang ditakdirkan berada di tengah2 padang...
bukan mcm lompat jauh atau lontar peluru..
di bawah pokok pokok yang sangat rendang...
sambil boleh berehat di atas kerusi..

hehe.. tp aku sngat enjoy tatkala menjaga acara lompat tinggi itu..
murah rezeki dapat air nescaffe free...
feveret air tu...
hehhehee...

Pada acara betul Khamis ni, aku akan jadi pengantar utk hadiah..
maybe aku dipilih kerana keaktifan aku, yang membuatkan aku terpaksa berlari ke sana ke sini,
ke situ, ke sinun untuk mencari pemenang setiap kategori acara sukan nnti...
hahhahaa...

aktif2..
i kan minor PJK.. mesti lah kene aktif.. hhuhu

Maka x dapatlah di nafikan, bagaimna agaknye keburnan kulit bila di jemur kan....
huhu ~~

Agak2 macam mna...
hahaha..
lu pikirlah sendiri...

esk bersedia utk acara perbarisan pulak...
sebenarnye, pic2 takut nak di snap.. sebab x tau smada orng sini suka kene ambik gambar ke x..
huhuhu...
kalu aku ambik pun,aku ambik guna hp..
hehhee..

masa kecik aku sokmo dapat warna hijau...
hahahhaa..
kan teletubies ni ada 4 awatak..
cukup utk 4 orng adik beradik aku ni..
hehee







2011/02/19

MODUL pembangunan GURU BAHARU

Bosannye bila memikirkan modul pembangunan GURU BAHARU yang baru je
GPK 1 letak senyap2 kat atas meja guru aku tu...
Ermmm... tp aku baru je belek belek sikit sikit..
Malasnye nak belek banyak2...
Kene buat folio..
Laporan orentasi..
Laporan situ sana sini...
Aduhh.... banyak pulak lampiran yang kene isi.. LAMPIRAN a sampai lah lampiran brapa pun ntah lah..
huhu.. ~~

Kadang2 tertanya2 aku ni dah blajar 5 tahun setangah....
Banyak plk yang kene buat lepas ni.. kene tunggu tempoh setahun lah plk...
Baru Sah Jawatan dar DC ke DG,...
aikk..pelik2....
nak 6 tahun setengah ke aku blajar...
taraf master kot..
ahahha..

xper2.
kita tinggalkan dulu MODUL pembangunan GURU BAHARU ini...


HARI MINGGU YANG BOSAN!!!

  • Bosannye terpaksa menghadapi hari minggu yang bosan..
  • Bosan sungguh hari minggu ni..
  • Terpaksa membosankan diri yang tengah & selalu bosan ini..
  • X tau lah nak buat apa.. terpaksa menghadap muka buku... bukan buku or modul...
  • aduhh...terpikir satu tugasan yang kene di buat.. utk cikgu yg nak smbung bljar.... boleh plk gtu...
huhuhu ~~~

Tiba2 aku terpikir.. mcm mna sambutan hari guru kat sekolah ni yek...
x dapat aku bayangkan...
aku kat cni bukan feveret cikgu..sbb budak2 cni menjadikan feveret cikgu mereka kaum kerabat mereka sahajaa..
ada perbezaan di situ...
huhu ~~~







2011/02/18

Mood Jiwang Lagik ~~


Boooo.. mood kembali jiwang...
sebab ada orang yang menyerapkan mood jiwang kt aku..
huhu.. ~~
tu lah.. sembang kuat lagi... huhu..
leo n ira lah ni.. ermmm ~~ macam2...


Bila cinta didusta
Hati mula gelisah
Hilang kekasih hati
Hidup jadi merana

Insan jadi idaman
Kini dimilik orang
Cinta yang diimpikan
Putus di tengah jalan
Terpaksa mengalah

Mengapa menyinta
Andainya tak setia
Tak usahlah bercinta
Jika hanya berpura
Bila hati dah jemu
Mula berpaling tadah
Tak pernah difikirkan
Orang yang ditinggalkan
Tersiksa sayu pilu

Ooo...oo merayu-rayu
Ooo...oo ingin kembali
Ooo...oo meratap sayu
Tidak mungkin orang simpati
Menoleh pun tak sudi

Andainya ditakdirkan
Cintamu didustai
Pastinya kau mengerti
Siksanya perpisahan
Hanyalah ditemani sesalan


SAYA rasa saya dah boleh terima AWAK.. huhu ~~

Hari ni sekolah aku ada Sambutan Maulidurasul...
agak penat lah jugak..
tp best melihat student2 nasyid walau x jadi...
hehhee..

Tp hari ni hari JUMAAT..semua student yg duk asrama balik kecuali tahun 6..
aku pun x balik mnggu ni sebab bru je balik mnggu lepas..
so cuti hujung minggu ni aku duk sekolah je lah....

Pas sesi sekolah..apa lagi.. penat n Tdoooo je lah..
petang pulak turun padang....
tengok budak2 tahun 6 yang x balik main kat padang.....
sekali x cukup ahli..
apa lagi, kak ita suh main..

(malu2.. sebab xreti main.. kang buat malu jer..)

pastu main jugak akhirnya... mula2 jdi GA.. pastu C..
hahhahaa..
pakai redah je lah.. dah kata hanya nak mencukupi orng jer..
huahuahua

pastu dh msa makan... pas makan..
teman budak2 mandi sungai kat depan sekolah tu..






sempat lagi snap pic.. tp kamera hp je lah...
hehehe..
budak2 ajak mandi.. malas lah ..
sory semua.. i x suka mndi sungai..
air paip boleh lah.. ahaks...
alasan kaki alergik..
erkk.... memang kaki alergik pun....
huhu...



abaikan gambar sekerat cikgu yang poyo ni..
kesian budak ni.. (mastura)...
kene paksa senyum bergambar dgn cikgu ni..
hahahha....

Tp lama2 aku dapat rasakan yang
aku makin boleh sesuaikan diri dgn persekitaran yang
telah di takdirkan ini..
Perjalanan hidup ini..
huhu...


2011/02/17

Ekslusif .. hanya di 2 SATRIA..

haha...
eksklusif hanya untuk 2 Satria...
ni time aku ngajar budak2 ni membaca.. hahha..
saje nak record..
Tp sebenrnya nak record suara je. tp terbuat Video.
so abaikan.. sebb memang xdek pic pun...
Tp bila pasang balik, suh budak2 ni dengar.. diorng boleh gelak pulak..
suka sngat.. hhaha..





Sila abaikan suara cikgu tu yang agak kasar seperti lelaki..
tapi dia memakai tudung.. ermm..
konfius di situ...
hahaha.. agak2 garang x? sebenarnya nak garang lagi...
tp kesian kat budak2 ni,...
kira ambik pendekatan sederhana je..
tngok lah mnggu depan cm ne..
huhu...


2011/02/16

KEHIDUPAN BERMULA kini, pasti dan selamanya....

Kini bermula kehiupan aku sebagai seorang guru..
Dah lama sebenarnya...

Semasa menerima watikah - surat perlantikan di BTP Kuantan...
7hb FEBRUARI menjadi saksi....


kali pertama datang sebagai seorang guru di KARAK!!!!


Sungai di depan kawasan sekolah.....
erkkk.. boleh mandi ker?? hahaaa
tp kecik je.. ada titi sbg penghubung !!

BUKU RPH kini milik aku..





Untuk kali pertamanya aku post pic2 di KARAK...
hehe.. mintak permision yek nak post pic2 ni...
hahhahha...
Terutama pada mereka2 yang ada mukanya di sini...
huhu ~~~
Anak2 murid aku kini, dan selamanya...
Hai semua... belajar elok2 tau...
akan aku jadikan korang CINTA PERTAMA SEJATI aku...
maklumlah... korang anak didik aku 1st Posting...
(tapi, bila pulak aku nak mendapat CINTA SEJATI aku... huhu )
wink2...
(erkk.. sempat lagi.. boooooooo... )

Ermm.... amacam hajat nak jdi guru disiplin...
agak2 boleh jadi x?? hahaa... apa2 pun aku tetap akan jadi cikgu garang
kalu kamu semua x reti bahasa n malas nak buat kerja....
ada paham?????? huhu..






2011/02/12

6 PROGRESIF


alamak.. hampir terlupa yang cerita 6 PROGRESIF hari khamis.. 830 mlm..
huhu..
nampaknye memang x boleh tngok lah.. cbb time tu aku ada kls mlm dgn budak2 asrama... huhu..
aduhhh ~~






ermmm.. nk tngok jejaka ni jer.. suka tngok dia berlakon...
lebih2 lagi masa dia mula2 berlakon dlm SIRI KAMI.. hehhe..
comel2...
haha ~~


nak kenal.. kenal melalui LAGU ni.. huhu ~~


LIRIK LAGU-150 juta.....

Untuk kali ke seratus lima puluh juta

Mereka tanyakan engkau soalan yang sama

“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”

“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu

Di depan semua engkau tarik tangan aku

Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu

Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”

“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”

“Dia mungkin keras bila bersuara”

“Tapi dia jelas jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali

Aku pesan padamu apa yang bakal jadi

Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi

Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya

Aku pun dalam hati semacam tak percaya

Apa kau lihat pada aku jujurkan saja

Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”

“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”

“Sayang mungkin saja keras kepala”

“Tapi sayang manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”

Buat apa di cerita

Bahagia kita rasa

Biar tak dipercaya

Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa

Asal pakai selesa

Berkilau tak bermakna

Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga

Tapi bisa nangis semata demi cinta

Suaraku keras tak berbahasa

Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena

Mana boleh tahan angin cemburu buta

Dan aku sengaja tunjuk keras kepala

Aku punya manja kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua


**ada org pnah bagi tau lagu ni kat aku..

sama mcm aku.. hahaha

Mood - Jiwang

x semestinya JIWANG itu CINTA...
x semestinya CINTA itu JIWANG...


Ermmmm...
Boleh x kalu aku nak bermood jiwang....
dah lama rsanya xdek perasaan jiwang2 nih..
hahahah...
maklumlah..
tp hari ni, tetiba timbul pulak mood tu..
walaupun sebenarnya, jauh kat sudut hati ni x suka layan perasaan jiwang2 nih...
lebih suka single dan bebas nak kawan dgn sapa..

(erkk.. bukan lah playgirl)...

kat mana lah "orang tu" sekarang berada...
jangan gopoh mencari pasangan.. sebab, bagi aku, jodoh tu pasti ada..
biar penah kecewa sekali, tp xper.. semua tu pengajaran.. heee....

tp sekarang ni aku tengah rindu kat sapa yek??

en a?
en b?
en c?
en d?

(hahhaa.. giler punya orng..)

(kalu orng tu nak mesej, mesej lah... kalu nak call, call lah.... kalu nak komen, komen lah.. sy reti tunggu je, sbb sy takot....nnti sy
pulak yg over, n orng lain pulak salah paham..)


*** teringat dulu, mntang2 status aku single, aku komen kat wall bf dia, terus dia nak melenting...
hellllooooo kak...,
bf awak tu member sy..
xkan nak komen pun xleh.. huhhh..
mcm lah aku nak sngat kat dia.. komen n like pun salah ker....
psyko...
sbb tu aku mls nak komen over2.. kang org salah phm.. huhu..
lalalllaala ~~~~








dah lah.. baik layan RPH...
concentrate kat sekolah.. supaya boleh berjiwang dgn sekolah...
huahuahua


LIRIK LAGU aliff aziz - kalau CINTA ~~~

Aliff Aziz :
Di lubuk hati ku
Adalah kamu
Sebagai ratu
Joanna :
Seluruh Jiwa ku
Hanya diri mu
Yang aku mahu


Alif Azif & Joanna :
Telah ku percayakan
Hati ini pada muMaka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cinta muPada yang punya cinta

Joanna :
Di lubuk hati ku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Aliff Aziz :
Seluruh Jiwa ku
Hanya diri muYang aku mahu


** kadang2 lagu di post untuk menyuarakan perasaan..ermm.. ntah lah labuuuu...

muhasabah diri ke SABAH...



Ya Allah! Engkau celikkanlah rohku

Agar jasad lahirku patuh kepada-Mu

Hidupkanlah jiwaku agar jawariahku

Taat dan setia kepada-Mu

Tuhan!

Hidupkanlah rohku dengan mengingati-Mu

Tuhan!

Hidupkanlah jiwaku dengan rasa bertuhan

Bangunkanlah jiwaku dengan rasa kehambaan

Agar fitrahku dapat dikembalikan

kepada asal kejadian

Fitrah semula jadi sebelum dirosakkan

Dia telah kenal Tuhan

Dia telah berjanji kepatuhan dan ketaatan

Tuhan!

Janganlah Engkau biarkan rohku di dalam kebutaan

Nanti kelak dia tidak akan kenal lagi kebenaran

Janganlah Engkau tinggalkan jiwaku buta

Hingga dia tidak kenal lagi Tuhan dan kebenaran

Tuhan!

Peliharalah fitrahku

Janganlah sampai ada yang merosakkannya

Jagalah fitrahku agar ia tetap dengan sifat asalnya

Tuhan!

Rosak fitrahku

Maka rosaklah jawarihku

Rosak fitrahku, rosak pulalah syariatku

Yang paling aku takut, jangan sampai rosak

perhubunganku dengan Tuhan

Kalau berlaku, punahlah kehidupanku

dunia dan akhirat

Sia-sialah umur dan kehidupanku

Malanglah aku dan binasalah aku

Oleh itu sekali lagi harapanku kepada-Mu

Jagalah fitrah semula jadiku

Aku tidak mampu menjaganya kerana banyak ujian

Engkau sajalah yang mampu menjaganya

Wahai Tuhan!





2011/02/09

ermmm.....

hihi...
hari ni maybe lah lebih baik dri semalam...
tp tetap rsa sedih tu, tetap ada dlm jiwa...

tadi aku saja lah nak borak dgn kakak yang tinggal di umah guru tu..ermm.. nmpaknya lama lagi dia nak pndah.. hujung bulan ni dia pndah... ermm.. lama lah plk..

SAYA nak duk situ kak.. plessss... cepatlah pndah umah baru akk...sy nak duk situ pulak.... huahuahua... (ayat dalam hati)

Nmapk gaya nye tunggu akhir bulan lah ni.. baru boleh duk uamh.. bila dh duk umah, boleh masak2..bebas nak buat apa... dh lah umah guru tu 3 blik.. aku duk sorang.. lntaklah.. asal hati aku hepy sikit dri sekarang nih.. nak mkn pun , gaya mcm orang yg sngat kasihan..nak tumpang2 orang.... huahuahua

So.. aku pun apa lagi.. bukak hp.. tngok kelender.. ada dlm 18 hari lagi nak akhir bulan Feb.. huhhhhh.. lamanya.....





hari ni jadual cm biasa.. yg teruk cbb kene study SAINS n BI.. aku kene ajar sains.. BI plak msa kls mlm...
kene jdi coach BADMINTON n BOLA JARING.. huhu ~~~ boleh ker aku main n ajar buadak2 nia.. hahhahaha
Lagi 1, dengar nma aku jdi KETUA PANATIA kajian TEMPATAN... huahuahu....


**duk sni x berkembang lah otak..asyik sedih2, cm ne nak pkir.. huhu ..**

ermm.. sedikit bibit gembira ~~


ermm.. hari ni , mlm ni aku x duk kat bilik.. g untuk bersuka ria.. untuk on9... hhuhuhu
tp masa seperti sekejap je..
ermm... pukul 10 lebih dah kene bla dah,.. gate asrama nak kene kunci.. mcm aku duk asrama plk..
ermm..semua ada peraturan.. huhu ~~

baru hati teringin nak suka2 ria.. loceng dah bunyi... huhu
cepatnye masa berlalu..
sangat2 mencemburui aku..

ermm.. cuti wekend ni nak blik umah.. haahaha
Rasa macm budak2 F1 yang masuk sekolah berasrama plk..
x sabar nak tnggu weekend.. balik umah.. hahahaa

nnti bila abah dah hntar kereta.. tiap2 minggu aku blik.. xkan aku nak terperuk kat hutan ni.. huhu
~~ =))



2011/02/08

Di mata orang gembira, di mata sendiri aku je tau…



Ermmmm… 8 /2/2011

Izinkan aku mengeluh pnjang…. Huhhh ~~

Hari pertama aku melapor secara rasmi di sekolah ini .. x terlintas sebenarnya begini nasibku yang akan aku terima di sekolah ini…

Tapi aku xkan mnyesal dan xkan cuba untuk menyesal.. Cita-cita 10 thun lepas dan tempoh belajar 5thn setengah aku pegang sebagai azimat supaya menjadi panduan dan semangat untuk aku terus kekal hidup di sekolah ini.. Cuba untuk menjadi salah seorang guru yang berdedikasi… cuba untuk membuang perit kehidupan, perasaan yang sering hujan..






Aku cuba tenangkan hati, jiwa, fikiran , minda, perasaan, dan sebagainya untuk aku kuatkan semangat dan cuba memegang status perempuan kental dan cuba untuk tidak bermain dengan perasaan …. Tapi apa kan daya, aku hanya manusia biasa… Sedangkan lelaki x kan tahan, apatah lagi aku seorang perempuan.. yang hanya kasar luaran, tp hati ni, sering Hujan…

== rindu nak dengar lagu Hujan… tp xdek mood untuk bermain lagu2 di halwa telingaku ==

Mula2 Aku kuatkan semangat supaya aku boleh bersabar menerima takdir ini.. aku hanya mampu berfikir, maybe ada sekolah yang lebih teruk dari ini.. Ada kawan2 aku sebatch yang lebih sedih berbanding ini… huhuhu.. aku cuba menipu semua orang…

== tipulah orang wahai cikgu… hanya hati sendiri yang tau.. ==





Pabila di Tanya samada aku OK atau x dsini, semestinya lah aku Ok… tatkala itu, aku akan sentiasa berasa sedih.. Mungkin aku x JATUH CINTA lagi… mula2.. biasalah.. lama2 nnti pasti aku sngat selesa dgn keadaan ini…

Lepas ni mesti aku akan jatuh cinta pandang pertama pada sekolah ini….. jangan rsau, maybe ada kawan aku mendapat sekolah terbaik.. dan sekolah aku ni bukan sekolah yang terbaik,namun akan aku jadikan sekolah ini TERBAIK di mata umum….

Tadi kelas drjah 1… PSV… x tau nak suh buat apa.. sebb jadual baru dapat.. so suh budak2 ni lukis je lah… Tajuk ::lukis bentuk-bentuk GEOMETRI.. ermm…. Mula2 cam biasalah, set induksi bagai… pastu suh budak buat.. n aku pun buatlah jugak…

Hasilnya……

=

=

=

=

=

=

Tadaaaa……..




Tidik2 hitam tu mewakili perasaan suram aku sekarng.. pandai2 lah korang nak buat tafsirkan diri korang dengan makna tersurat dan tersirat itu… huhuhu..

Tadi cik Ain call lps hbis kls tdi tu lah… bila angkat je call, aku pun cover lah.. buat2 semua nya ok… dia pun dapat sek cam aku gak.. tp rupanya sama jer.. dia dah semalaman berendam air mata.. aku boleh tahan lagi…. Xdek lah pulak nak nangis semalam.. hanya buat cool je… Semua berpura2 ok.. tp bila dah start citer kat dia keadaan aku kat sni.. apa lagi…. (dalam hati ada taman lah.. ) huhu ~~

** thanks kepada mereka yang sudi mesej2 n call2 aku waktu hati otak aku sedih bercampur blur giler… yg tnyakan khabar aku, yg nak tau aku sek mna, cm ner.. walaupun aku tau, korang xkan dapat rasa apa yang aku rasa.. ; )

***gambar x dpt nak msukkan dulu..sebab mls nak turun bukit.. klu nak naik bukit baru leh on9..ni lupa bwk charger.so x leh transfer gmbar..huhu... ***

Masanya sudah tiba….

huhu 7/2/2011

Bangun awal giler.. maklumlah excaited giler nak terima nama sekolah..

Padahal aku dah ada kemungkinan dah sekolah kat situ.. Start pukul 8 00 pagi n hbis pukul 1.00.. pergh…. Lama giler taklimat.. memang JPN pahang bersemangat giler dalam penempatan posting guru baru terutama bagi PISMP.. huhu..

So tunggu je lah.. siap panggil nama sorang2 lagi, naik pentas.. macam

ala2 konvo pulak rsanya… berdebar tu memang tahap gaban lah.. haha.. siap aku tkot, kalu tercabut kasut.. maklumlah kasut baru.. takut jugak kan kalu tercicir ke apa.. haha.. tp ok je naik pentas… ambik surat posting dari pengarah pelajaran Pahang.. En Mazlan..

Bila bukak je surat tu,… memang neves giler… tangan dah geletar .. huhu.. dan akhirnya… sekolah tu lah… yg digemburkan sebelum ini… PKHEM yang datang ambik aku…. Dia hnya terangkan

lah keadaan seklah, dan di mna aku nak tinggl.. mklumlah.. situ bukan ada perumahan.. yg adapun jauh giler.. so buat sementara aku tumpang bilik warden…

Terima je lah yek… sampai satu masa aku Tanya semua yang tinggal kat situ, mana kiblat, sume nye x tau.. ermm.. solat je lah.. nk buat mcm mna.. Allah tu maha memahami… ada je orng islam, tp diorng x stay kat sini.. semua dah berkeluarga, balik umah masing2.. dan aku lah wanita Melayu terakhir di sini… hahhahha.. lawak giler dgn tittle yg diberikan.. huhu…..

Gurau2 buat aku suka.. buat aku senyum, supaya hilang rsa sedih aku.. hahhahaah….

== masalah utama sekarang bila aku nak buat medical chek u

p, nak g mahkamah buat akuan sumpah..==

Ermmm….

Pukul 5 lebih sampai.. makan2 tumpang makanan bdak asrama, cbb xdek kedai kat sini… kedai mknn melayu xdek.. yg ada jauh, kedai cina bnyaklah.. “bak ku teh” bersepahlah.. huhu

Pas makan, duk sembang2 dgn warden, merangkak cikgu kat cni.. ada plk budak kene gigit tebuan.. ermm.. buas btol.. last skli, try bukak laptop , nak main internet.. sngat kecewa.. x dpt line…

Huahuahuahua…

Putus sudah kawan fb aku.. huhu.. sngat rindukan sem

ua kawan2 MAJ..hahaa.. agak2 korang rindu aku x?? adik emang, huda,ayu, Koala, Gorilla, Gohan, Ira, Leo , sky, ad, mcm2 lah… n semua geng superhero.. haha.. (RINDU NAK KOMEN JDI ADMIN..AHAKS~`)



= hey budak baca blog aku ni.. kim slam kat diorang k….

== perasan.. ntah2 diorang xperasan aku kot.. huahuahu

ahua.. ==

2011/02/06

Sebelum melapor diri..




Uiisshh.. perasaan jadi x tentu hala...
Harini kene lapor diri, ambik surat perlantikan, dngar taklimat n terus pg sekolah....
huhu... sepatutnya aku kene rsa gembira, cbb dh lama nntikan saat2 ni.. tp takottlah plk.. huhu
neves2....

huhu... x dapat digambarkan mcm mna.. esok kene kumpul pukul 8.oo pagi.. sekarang pukul 1230 tngh malam..
ermm.. ada baper jam je lagi...
hehhehehe

ada ke geng yang akan dapat sekali sekolah dgn aku ni...
eeerrmmm, dah terang2 budak IPSAH hanya ada MAY n CHU je..
memang dri dulu pahang xdek dlm senarai IPSAH..
so, esok kene pandai2 lah bawak negeri ke tempat orng.. huhuhu


rsaunye...

kat mna sekolah aku??
kat mna nk duk umah nnti???
mana tempat nak menyewa??
uamh tu dekat x dgn sekolah ???
mcm mna kawasan sekolah ??
mcm mna student aku ???



harap esok bila dah dapat tau sekolah mna n dah pegi daftar.... boleh lah aku on9 mcm biasa...
hehe....


smile always...
Cikgu SAIDA sedia berkhidmat...




2011/02/05

Perkara yang membuat kita hilang ingatan dan tumpul minda

Kurangkan makan bawang besar
Kurangkan makan berempah
Kurangkan makan ketumbar kering
Kurangkan menonton hiburan
Kurangkan membaca majalah hiburan
Kurangkan ketawa yang panjang atau terbahak-bahak
Kurangkan minuman air batu,air dalam tin(100 plus dan lain2)
Kurangkan makan organ dalaman ayam terutamanya kanak2
Jangan makan kepala ikan
Jangan minum air yang ada semut
Jangan tidur selepas subuh
Jangan tidur selepas asar
Jangan tidur selepas makan
Jangan makan terlalu kenyang
Jangan makan berat selepas jam 9.00 malam
Jangan menyapu rumah pada waktu malam
Jangan makan yang masam-masam berlebihan
Jangan dicampur makan laut dan darat dalam satu hidangan
Jangan minum susu selepas memakan daging/ayam









TOLONG INGATKAN AKU, kisah kita..lallallalalla ~

2011/02/02

Best kawan dgn korang ~~~



Terima kasih kat leo sebab upload pic ni..
sngat terharu.. sbb rsa dihargai..
huhu ~~
Best kawan dgn korang semua , sbb kat sna aku bebas nak komen apa, nak kutuk apa, nak buat perangai mentel aku, nak jadi laki, nk jdi giler, semua lah... huhu

Yang pasti nnti aku akan merindui korang semua... walu x kenal, hanya dikenali sbg Misz, tp aku tersangat2 best berborak dengan korang~~

Ayu, Ira, Leo, Emang, Ad, Sky, Dane,Huda, Koala, En Gorilla, Gohan, Sepaider,Mamaa, Kuin, kak kiah.. macam2 lah.. terima kasih sbb sokmo menceriakan hari saya... hehhe

2011/02/01

22 kisah lagi ~~~

Postor2.. posting..
hahhaa.. nampaknye x lama lagi..semua akan meneruskan hidup masing2 dengan kerjaya yang dipilih..
huhu ~~ semakin jauh aku dengan mereka mereka ini..
maklumlah, 5 thun setengah bersama.. diaorng lah, aku gaduh, aku main, aku sembang,aku nangis, aku cerita, aku gosip, aku ngumpat, aku bising, aku diam.. banyak lagi lah.. ermm..


****gambar ini diambil 5 tahun yang lepas.. so sila imaginkan selepas 5 thun duk di maktab mcm mna..
selamat berimagin.. hahhaha..


GADIS GADIS DARI KIRI

Safiah - JOHOR
Teah - N9
Saida - PAHANG
Tini - PERAK
Ita - JOHOR
Ifa - SELANGOR
Kathy - PERAK
Am - SELANGOR
Dayah - N9
Kama - SELANGOR
El - JOHOR
Nadiah - PERAK
Su - PERAK
Ina - KEDAH


TERUNA DARI KIRI

Hafis - N9
Wan - PERAK
Faizul - N9
Fahmi - KEDAH
Shahir - PERAK
Abu - SELANGOR
Daus - SABAH
Waiez - PERAK


Cube perhatikan.. pantai timur aku sorang jer..
*psss:: kalu nak g mana2, korang bincang lah kertas kerja.. aku jauh, dah siap, aku join jer.. ahaks !!!